Een korte geschiedenis...


Camp's legt groenten in, maalt mosterds en maakt pickles. Al meer dan honderd jaar. Met groot respect voor onze geschiedenis, blik op de toekomst. Camp’s is warmte en gezelligheid dankzij het authentieke karakter van onze producten en recepten. We staan als onderneming heel bewust in de maatschappij. De relatie en open communicatie met de klanten, leveranciers en

gemeenschap staat altijd centraal.

2022


In 2022 slaagt Camp's erin samen met 2 lokale initiatieven om Belgisch mosterdzaad te oogsten & te drogen. Dit zowel heel dicht bij huis als binnen een samenwerking rond regeneratieve landbouw in Waals-Brabant. In onze keuken werken we momenteel volop aan een gepaste receptuur voor deze eerste 100% Belgische mosterd.

 

Lees meer

Odoo + afbeelding en tekst

2018


In 2018 werkten we samen met enkele lokale landbouwers, om na decennia afwezigheid van Belgisch mosterdzaad , de teelt opnieuw lokaal een nieuw leven in te blazen.

Er is veel expertise verloren gegaan over de jaren, uit het project van 2018 hebben we veel geleerd om vandaag opnieuw 100% Belgische mosterd aan te bieden.

2017


Mijlpaal voor Camp’s! 


We slagen met vlag en wimpel

voor ons  IFS certificaat


Dit is één van de meest strikte controlesystemen in de internationale voedingsindustrie. We waken bij Camp’s over onze ambachtelijke en natuurlijke recepturen. Daarbovenop controleren we minutieus elke stap in het productieproces. 

Odoo • Tekst en afbeelding
Odoo + afbeelding en tekst

2016


Camp’s verhuist opnieuw!  Aan de rand van het natuurgebied de Langemeersen bij Oudenaarde bouwen we de modernste mosterdfabriek van de lage landen. 

2011


Sinds 2011 roert  Ben  in de potten. Hij richtte resoluut de blik op de toekomst  met groot respect voor de lange en rijke geschiedenis van het bedrijf . Het merk wordt opgefrist met nieuwe bokalen en een nieuwe huis-stijl.


Wist je overigens dat het lettertype van ons logo ontleend werd aan de  eerste typemachine  van Camp’s? 

Odoo • Tekst en afbeelding
Odoo + afbeelding en tekst

Jaren 90-2011


Camp’s verhuist naar Ronse in de Rode Broeckstraat.

Hier produceren we bijna twintig jaar lang. 

1972


Gustaaf Van Camp overlijdt plots. Albert en Robert Van Camp zetten samen met hun moeder Augusta De Vocht de zaak verder. Ze verhuizen naar Oudenaarde.

Odoo • Tekst en afbeelding
Odoo + afbeelding en tekst

1945-1960


Na het bombardement van 1943  herbouwen  ze de fabriek. Ze slagen erin om Camp’s een echt begrip te maken in het Antwerpse. Ondertussen is zoon  Gustaaf van Camp  zijn vader Louis opgevolgd aan het hoofd van de firma. 

1940-1945


Op 5 april 1943 wordt Mortsel  zwaar gebombardeerd . Maar liefst 599 bommen van één ton zwaar werden gedropt. Eén daarvan trof en  verwoestte  de allereerste Campsfabriek. Helaas verloor ook Campsmedewerker J. Torfs daarbij het leven. 

Odoo • Tekst en afbeelding
Odoo + afbeelding en tekst

1914-1918


Europa kreunt onder het  oorlogsgeweld  van de Eerste Wereldoorlog. Een deel van de Duitse oorlogsstrategie bestaat er in om alle handel stil te leggen tussen het vaste-land en Engeland. Louis kan de piccalilly saus niet meer importeren. 


De pickles van Camp’s waren ondertussen echter zo populair geworden dat hij ze zeker wilde blijven aanbieden. 

Hij is de saus vanaf dan zelf beginnen maken. 

1910


Kleine stukjes gepekelde groenten die niet in de bokalen pasten wilde Louis niet verloren laten gaan. In  Engeland  maakte hij kennis met de piccalilly. Engeland had deze saus meegebracht uit de overzeese gebieden. 


Piccalilly  is eigenlijk een Aziatische saus met ingrediënten zoals  kurkuma  die we in Europa nog niet kenden. 

Louis goot deze saus over zijn gepekelde groenten. 

Dit is meteen ook de start van de  Belgische Pickles

Odoo • Tekst en afbeelding
Odoo + afbeelding en tekst

1905

Louis Van Camp  start een eigen bedrijfje. Hij legt  groenten in op azijn


Camp’s werd geboren! 


Ruim 100 jaar later werken we nog steeds met zijn originele en  100% procent natuurlijke recepten