Echte Belgische Mosterd

"Wij dromen van mosterd met

100% Belgisch mosterdzaad"

Waarom?


Waarom dromen wij van 100% Belgische mosterd? Het zit in het DNA van Camp's om samen te werken met eerlijke, duurzame en lokale ondernemers. Daarnaast geloven wij in een korte keten, waarbij we trachten om ook onze ingrediënten zo lokaal mogelijk te vinden.

Waarom ook niet? Het was tot enkele decennia geleden heel normaal dat er in onze regio mosterdzaad gekweekt werd. Echter is de kennis langzaam verloren gegaan doordat er verder bij huis in grotere hoeveelheden mosterdzaad gekweekt wordt en het minder interessant werd voor lokale landbouwers om kwalitatief mosterdzaad te zaaien en te oogsten.

2018

Het idee om onze dromen voor Belgische mosterd te concretiseren begon in 2018.  Twee landbouwers, Raf en Jan, uit Kruishoutem en Wannegem-Lede kwamen zich aanbieden met hun ambitie na meer dan 20 jaar nog eens kwalitatief mosterdzaad te planten. Dol enthousiast waren we toen alles goed liep: het zaaien, het ontkiemen, het bloeien en het oogsten. Maar bij het drogen van het mosterdzaad liep het helaas mis. We hebben heel veel kunnen leren uit dit project om onze plannen verder te ontvouwen.

Neem hieronder een kijkje tussen enkele foto's.