Onze Pickles


De Hero


Ondanks ons breed assortiment, blijven onze Pickles tot op de dag van vandaag één van onze meest iconische producten.

Dat heeft zo zijn redenen. Ook bij onze Pickles blijven we trouw aan dezelfde receptuur van Louis Van Camp. De unieke smaak en kleur komen  door de kruidenmengeling, met meer dan 12 verschillende soorten kruiden.  Opnieuw zijn er geen additieven aan toegevoegd. Op deze manieren bieden wij een volledig puur en natuurlijk product. En dat smaak je!


Daarnaast zitten onze Pickles ook meer dan 50% groentjes! Deze zorgen dus voor die lekkere bite in onze saus. In tegenstelling tot sommige andere merken zijn onze groentjes gepekeld, en niet diepgevroren. Na intensief spoelen en wassen, kunnen we er op deze manier voor zorgen dat onze groentjes altijd lekker knapperig zijn.


Hoe maak je Pickles?


Zoals je misschien weet heb je voor Pickles ook mosterd nodig. Onze mosterd wordt in een grote kookketel gedaan samen met water, azijn, zout en kruiden zoals venkel, curry en kurkuma. Tenslotte gebruiken we bij Camp’s een uniek zetmeel om de saus tijdens het koken te binden. Het zetmeel dat Camp’s gebruikt is één van de succesfactoren van onze Pickles. Ze is uiterst uniek omdat ze mooi bindt, zonder dat de saus “bloemerig gaat smaken”.


Daarna wordt de saus afgekoeld en pas op het einde worden de groentjes (bloemkool, augurken en uitjes) toegevoegd.


Belgische Pickles

Op reis naar England leerde Louis Van Camp, Piccalilly kennen. Een kruidige saus die sterk beïnvloed was door de Indische keuken. Hij liet deze saus per boot overbrengen naar België en goot deze over de restjes van de groentjes. Om de houdbaarheid te garanderen voegde hij nog wat azijn toe. De zure Belgische Pickles werden geboren!

PicklessausCamp’s heeft een heel sterke naam in de horeca. Heel wat chefs gebruiken onze Pickles voor tal van bereidingen. Voor sommige toepassingen gebruikten ze enkel de saus of gingen ze onze Pickles mixen. Vandaar dat we onze Picklessaus nu ook aanbieden in een handige knijpfles.  Heerlijk bij de BBQ of om gerechtjes af te werken.


Op zoek naar inspiratie?


Laat je inspireren 

Fruitpickles met mango


Voor velen de ontdekking van ons assortiment! Betreft het zoet-zure broertje van onze Pickles. Mango, fijne worteltjes en paprika worden in een heerlijke kruidige zoetzure saus klaargemaakt net zoals bij onze Pickles. De zoet zure smaak doet denken aan een chutney, maar dat is het dan net weer niet. Heerlijk bij zoute kazen, bij paté, een witte pens, in humus, bij raclette.. De combinaties zijn eindeloos.


Laat je inspireren

Camp's for chefs Ontdek onze grotere formaten.Leer meer