Bloemkool met picklessaus

Ingrediënten:


  • 1 grote bloemkool
  • Camp's picklessaus
  • lente-ui
  • granaatappelpitjes
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding:


  1. Maak de bloemkool proper en snij enkele dikke "plakken" van min 2 cm.
  2. Smeer de bloemkool in met olijfolie, peper en zout.
  3. Leg de schijven voorzichtig op een zacht vuurtje,  indirect contact met de vlam en laat een lange tijd rustig garen (min 25min) tot de bloemkool beetgaar is
    • Tip om tijd te winnen kan je de bloemkoolschijven ook 3-5 tal minuutjes koken, daarna pas marineren om tenslotte kort te bakken op de grill.
  4. Dresseer de schijven op een bord
  5. Besprenkel het geheel met nog een beetje olijfolie, grof zout en wat peper.
  6. Werk tenslotte af met een stevige scheut picklessaus, wat lente-ui en granaatappelpitjes voor een frisse smaak