RECEPTEN
KOKERELLEN
Ellen Van Gool is een jonge en gepassioneerde foodblogster.
Ze is dol op gezond lekker eten en koken en is daarenboven gezegend met een bijzonder vlotte pen. Dé perfecte combo voor een foodblog natuurlijk.
Ze prijkt ook op één van onze Camp’s bokalen!
Ontdek hier enkele overheerlijke recepten van Kokerellen, gemaakt met Camp's producten!
ZWARTE BONEN BURGER
Aantal personen: 10 burgers
INGREDIËNTEN VOOR DE BURGERS
3 blikken zwarte bonen (400g per blik)
1 grote ui (of 1 el gedroogd uipoeder)
2 teentjes look (of 1 tl gedroogd lookpoeder)
1 ei
1 el gemalen komijnzaad
50g bloem (of een ander meel)
INGREDIËNTEN VOOR DE BURGERSAUS
2 el Camp’s pickles
2 el mayonaise (volle of light)
1 el honing
WERKWIJZE VOOR DE BURGERS
1. Snipper de ui en de knoflook fijn.
2. Bak de ui glazig voor 5 minuten en voeg dan de look toe en bak nog 1 min. Afkoelen.
3. Open de blikken en spoel de bonen af onder koud water. Doe ze in een kom en pureer met een pureestamper of plet met houten lepel (wat textuur in de bonen is goed).
4. Voeg het uimengsel toe, alsook het ei, komijnzaad en bloem. Kruid goed af met peper en zout.
5. Verdeel het mengsel in 10 gelijke porties en maak er burgers van. Leg op een bord (bekleed met plastiekfolie) en zet eventueel een half uurtje in de koelkast.
6. Wanneer je klaar bent om te bakken, zet een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burgers in wat olie voor ongeveer 3/4 minuten aan elke kant.
WERKWIJZE VOOR DE BURGERSAUS
7. Doe alle ingrediënten in een kommetje en mix goed door elkaar.
REGENBOOG WRAP
IINGREDIËNTEN
2 grote tortilla's
2 el hummus
2 el Camp's rode kool
4 kerstomaatjes
1/2de komkommer
1 wortel
handjevol rucola
ZOETZURE AARDAPPELSTAMPPOT
Aantal personen: 4 personen
INGREDIËNTEN
1 kg zoete aardappel
250g spinazie
100g zongedroogde tomaten
1 blik kikkererwten (optioneel: geroosterd)
2 el Camp’s pickles
1 el gemalen komijn
WERKWIJZE
1. Was de zoete aardappelen en doe ze in een grote pot met water. Breng aan de kook tot de aardappels gaar zijn (zo’n 20-25 minuten). Snij ondertussen de zongedroogde tomaten in stukjes en rooster de kikkererwten als je dat wil.
2. Giet de aardappels af en verwijder de schil. Die zou heel gemakkelijk moeten loskomen. Pas op! De aardappelen zijn heet.
3. Doe de aardappelen terug in de pot en plet ze met een pureestamper.
4. Doe de spinazie deeltje voor deeltje bij de aardappelpuree. De blaadjes zullen snel garen door de hitte van de aardappelen.
5. Doe de kikkererwten en zongedroogde tomaten onder de puree samen met de pickles en zet goed onder elkaar.
6. Kruidt het geheel af met peper, zout en het gemalen komijnzaad.
THAISE NOEDELS MET BIEFSTUK
INGREDIËNTEN
250g eiernoedels
500g rundsvlees
1/2de rode kool
1 broccoli
3 wortelen
MARINADE
2el Camp’s pickles
5el soyasaus
3el bruine suiker
WERKWIJZE
1. Snij het rundsvlees in lange reepjes, de broccoli in roosjes, de wortelen en rode kool in kleine stukjes.
2. Bak de rundsreepjes in een wok voor ongeveer 3 minuten gaar. Schep even op een bord.
3. Doe een beetje olie in een hete wok en roerbak de wortelen, broccoli en rode kool voor 5 minuten beetgaar.
4. Zet ondertussen water op de voor de noedels en kook ze gaar.
5. Voeg het vlees en de noedels toe aan de groenten.
6. Meng de ingrediënten voor de marinade en voeg toe aan de wok. Draai het vuur uit en schep goed door.
SCAMPI’S IN ZOETZURE SAUS MET NOEDELS
Aantal personen: 4 personen
INGREDIËNTEN VOOR DE ZOETZURE SAUS
1 groot blik ananas op eigen sap*
3 el ketchup
2 el Camp’s pickles
1 el maïzena
1 el soyasaus, optioneel
INGREDIËNTEN VOOR HET GERECHT
450 gram gepelde scampi’s (diepvriezer)
250 gram noedels
Groentenmix (Kokerellen koos voor 4 wortelen, 1 broccoli & een rode paprika)
WERKWIJZE
1. Doe de bevroren scampi’s in een kom met water om ze zo al wat te ontdooien terwijl je de groenten voorbereidt en stooft.
2. Snij de wortelen, paprika en broccoli in grove stukken. Gebruik je een zak wokgroenten dan kan je deze stap overslaan.
3. Zet een grote pan met hoge zijden op middelhoog vuur en laat heet worden.
4. Doe een beetje olie in de pan en stoof de groenten voor ongeveer 5 minuten tot ze zacht beginnen te worden maar nog beet hebben.
5. Doe de ketchup, pickles en het sap van het blik ananas bij in de pan en roer goed door. Kruidt af met peper en zout en voeg eventueel de eetlepel soyasaus toe.
6. Snij de helft van de achtergebleven ananasringen in stukjes (ik doe dit in het blik met een mes, lekker makkelijk!)
7. Voeg de scampi’s en ananasstukjes toe en laat het mengsel 5 minuten sudderen tot de scampi’s gaar zijn.
8. Zet ondertussen water op voor de noedels en kook ze gaar (de mijne moesten maar 4 minuten).
9. Los de maïzena in een kommetje op met een beetje koud water en voeg toe aan de pan. Roer goed door en laat zo’n 2 minuten indikken.
NOTES
*Afhankelijk van het merk van ananas is de ene variant soms zoeter dan de andere. Proef je saus eens en mist ze nog wat? Doe er dan nog een eetlepel ahornsiroop, honing of agave bij.